Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, hipertansiyon ve kalp hastalarını tuz tüketimi konusunda bilgilendirerek, sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değindi. Dr. Sarıkaya, özellikle salçalı yemeklere ekstra tuz eklenmemesi gerektiğini belirtti. Salçanın, yapım sürecinde bol miktarda tuz içerdiğini ve bu durumun aşırı tuz tüketimine neden olabileceğini söyledi. Kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon, böbrek ve akciğer hastalıkları olan bireylerin tuz kullanımına çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlıklı bir bireyin günlük tuz tüketiminin 5 gramı geçmemesi gerektiğini belirten Dr. Sarıkaya, aşırı tuz tüketiminin başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, toplumun tuz tüketimi konusunda daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini ve sağlıklı bir yaşam için bu konuda farkındalığın artırılmasının önemli olduğunu belirtti.

Dr. Sarıkaya, "Ev salçası kullanmayı seven bireyler, az miktarda tuzla hazırladıkları salçaları cam kavanozlarda vakumlayarak buzdolabında saklayabilirler. Bu yöntem, hem salçanın tazeliğini korumasına yardımcı olacak hem de tuz tüketiminin kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır," dedi. Ayrıca, doğal ve ev yapımı ürünlerin sağlık açısından faydalı olduğunu ancak aşırı tuz içermemesi gerektiğini vurguladı. Salçalı yemeklerin yapımında kullanılan tuz miktarının dikkatle ayarlanmasının özellikle kalp ve tansiyon hastaları için hayati önem taşıdığını belirtti.

Son olarak Dr. Sarıkaya, toplumun tuz kullanım alışkanlıklarını gözden geçirmesi gerektiğini ve özellikle çocukların, gençlerin ve yaşlıların tuz tüketimi konusunda daha fazla bilgilendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

TAV Havalimanları İşlettiği Havalimanlarıyla ACI World ASQ Ödüllerinde Zirvede TAV Havalimanları İşlettiği Havalimanlarıyla ACI World ASQ Ödüllerinde Zirvede

Kaynak: İhlas Haber Ajansı