Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, sağlıklı bir yaşamın temel taşı olan kahvaltının doğru yapılması gerektiğini vurgulayarak önemli bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Sarıkaya, günün ilk öğünü olan kahvaltının asla atlanmaması gerektiğini belirtirken, kahvaltıda kahve gibi kafein içeren içeceklerin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kahvenin yerine su, çay, bitki çayları veya meyve sularının tercih edilmesinin daha sağlıklı olacağını dile getirdi.

Göz Sağlığında Sonbahar Uyarısı: Dikkat Edilmesi Gerekenler Göz Sağlığında Sonbahar Uyarısı: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı bir kahvaltı için ideal bir beslenme düzeninin protein ve karbonhidrat içermesi gerektiğini belirten Sarıkaya, "Tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı karbonhidratlar ile peynir, yumurta ve yoğurt gibi protein kaynakları mutlaka kahvaltıda yer almalıdır. Protein, uzun süre tok tutarak gün içinde enerjinizi korur ve kas gelişimine katkıda bulunur" dedi.

Dr. Sarıkaya, ayrıca kahvaltıda yüksek şekerli ve rafine edilmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirterek, doğal tatlandırıcıların daha sağlıklı bir tercih olacağını söyledi. Kahvaltı alışkanlıklarınızı gözden geçirmek ve daha sağlıklı seçimler yapmak için Sarıkaya'nın önerilerini dikkate almak büyük önem taşıyor.


Dr.hüseyin Sarıkaya

Kaynak: İhlas Haber Ajansı