İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun emeklilere yönelik verdiği yıllık 10 bin lira "pazar desteği" vaadini yerine getirmediği iddiasıyla bir protesto düzenlendi. İstanbul'dan Ankara’ya gelen Birol Durmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde pankart açarak tepkisini dile getirdi.

Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi

Protestoda konuşan Durmuş, "Seçimlerin üzerinden yedi ay geçti ama henüz hiçbir şey göremedik. Ağızlarına bile almıyorlar. Emekli maaşlarımız yetersizdi, en azından pazar desteğimiz olacaktı. Oyumuzu verdik ama karşılığını göremedik," diyerek yaşadığı hayal kırıklığını aktardı. 

Durmuş, ayrıca İmamoğlu’nun emeklilere verdiği sözleri hatırlatarak, "Beraber çalıştığı herkese destek verdiler, ama emeklilere neden yardımcı olmadılar? Halk Ekmek’ten ‘bir ekmek vereceğim’ dediniz, pazar desteğini neden sağlamıyorsunuz?" diye sordu. 

İki gündür Ankara’da beklediğini ve CHP’li yetkililerden bir dönüş almadığını belirten Durmuş, "Buradan ayrılmayacağım. Biz emekliler seni oraya getirmesini bildiysek, indirmesini de biliriz," ifadelerini kullandı. 

Durmuş’un eylemi, emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenmiş bir gösteri olarak dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı