ÖZEL HABER/ Cengiz Holding, sürdürülebilirlik vizyonunu yeşil finansman ile güçlendiriyor. Bu kapsamda, grup şirketlerinden Cengiz Enerji tarafından işletilecek Çerkeş Rüzgar Enerji Santrali’nin kapasite artışı projesinde kullanılmak üzere Almanya'nın en büyük ikinci bankası olan DZ Bank'tan 20 milyon dolarlık yeşil finansman sağladı.

Yeşil finansman, Türkiye'nin yenilenebilir enerji arzını artırma hedefine önemli katkı sağlıyor. Bu kredinin kullanılmasıyla Çerkeş Rüzgar Enerji Santrali'nin kurulu gücü 32,6 megavatlık artışla 82,6 megavata yükselecek. Yeni projede, her biri 7,2 megavat kurulu güce sahip, 183 metre rotor çapına ve 90 metre kanat uzunluğuna sahip rüzgar türbinleri kullanılacak. Bu özellikleriyle santral, Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi santrali olacak. Projenin, yıllık yaklaşık 54 bin ton karbondioksit salımını engellemesi ve 2025'in ikinci yarısında tamamlanması hedefleniyor.

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Danışmanı Arzu Özgiray, yeşil kredilerin çevresel etki ve sürdürülebilirlik kriterlerini karşılayan projelere sağlandığını belirterek, şunları ifade etti:

Çerkeş'te Dijital Dönüşüm: Yeni Hizmetleri Keşfedin! Çerkeş'te Dijital Dönüşüm: Yeni Hizmetleri Keşfedin!

"Dünyanın ve Türkiye'nin geçirdiği büyük dönüşüm sürecinde ve sıfır karbon hedefimiz doğrultusunda sektörümüze ve topluma öncülük etmek istiyoruz. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimiyle bölgenin enerji ihtiyacını karşılama ve karbon ayak izini azaltma konusunda önemli bir rol üstlenecek projemiz için yeşil kredi anlaşması imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu kredi türü, standart finansman modellerine kıyasla daha sıkı teminat ve onay mekanizmaları ile detaylı raporlama ve şeffaflık süreçlerini içeriyor. Cengiz Holding'in güçlü bilanço yapısı ve kredi piyasalarındaki yüksek itibarı sayesinde bu krediyi, Çin'in ihracat ve kredi sigorta kuruluşu Sinosure'un sigorta poliçesiyle alabildik. Bu önemli başarıda tüm çalışma arkadaşlarımızın katkısı var. Cengiz Holding olarak, ülkemizin ve dünyanın geleceği için bu taahhütleri sunmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Şulenaz Durlanık