Çerkeş Belediyesi Zehra Anne Gündüz Çocuk Bakımevi, modern binası ve 170 öğrenci kapasitesiyle 2024-2025 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başladı. Kreş, 3-6 yaş grubu çocuklara tam gün hizmet sunarken, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destek sağlayacak şekilde düzenlenmiş.

Çocuklara gün boyunca 3 öğün yemek imkanı sunulan bakımevinde kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı, diyetisyen ekipler tarafından özenle hazırlanıp taze olarak ikram ediliyor. Ayrıca, uyku ihtiyacı olan çocuklar için uyku odaları mevcut ve sınıfların içinde çocukların rahat edebileceği tuvaletler bulunuyor.

Zehra Anne Gündüz Çocuk Bakımevi, Reggio Emilia, Waldorf ve Montessori gibi yenilikçi eğitim modelleriyle zenginleştirilmiş bir müfredat sunuyor. Eğitim akışı ve etkinlikler titizlikle planlanıyor, çocukların hem eğlenip hem de öğrenmesi sağlanıyor.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, açılışta yaptığı incelemeler sırasında çocuklarla vakit geçirerek, kreşin ilçeye büyük bir değer kattığını belirtti. Başkan Sopacı, “Kreşimiz, sınıfları, mutfağı ve uzman kadrosuyla ailelere güven veriyor. Çocuklarımız en iyi koşullarda eğitim alacak” dedi.

Çerkeş’te Yol Çalışmaları Tam Gaz! Başkan Sopacı, Asfalt Sezonunu iyi Değerlendiriyor. Çerkeş’te Yol Çalışmaları Tam Gaz! Başkan Sopacı, Asfalt Sezonunu iyi Değerlendiriyor.

Bu modern çocuk bakımevi, Çerkeş ilçesinde ailelere büyük kolaylık sağlarken, çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda büyümesine katkı sağlıyor.

Eğitimin özellikle bu günlerde en önemli unsurlardan biri olduğunun altını çizen Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, bu çağda her şeyin bilgi üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak,  küçük yaşta öğrenmenin önemine değindi ve şunları söyledi, “ Eğitimde kreşin önemli rolü var. Bununla birlikte yaşamımızın en önemli unsurlarından bir tanesi olan kadınların iş yaşamına katılabilmesini bir ölçüde kreşler aracılığıyla da sağlamış oluyoruz. İlçemiz Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık bin hanım kardeşimiz çalışıyor. Hanım kardeşlerimiz çocuklarını güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturduğumuz Çerkeş Belediyesi Zehra Anne Gündüz Çocuk Bakımevine bırakabilirler. Yine dijital teknolojinin yaşamımıza bütün şiddetiyle girdiği bir dönemde, çocuklarımızın artık sosyalleşmesi lazım.  Küçücük bir çocuk eline telefonu alıyor odasından çıkmıyor, kimseyle ilişki kurmuyor. İşte kreşler bu anlamda bizim için son derece önemli. ” dedi.

Kaynak: Berkay Tozlu