Çerkeş'te Dijital Dönüşüm: Yeni Hizmetleri Keşfedin! Çerkeş'te Dijital Dönüşüm: Yeni Hizmetleri Keşfedin!

Çerkeş Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın vaat ettiği kapalı yarı olimpik yüzme havuzunu hizmete sundu. Çerkeş’in spor altyapısını güçlendirmek amacıyla yapılan bu yatırımla birlikte bölge sakinlerine yeni bir yüzme alternatifi sunulmuş oldu.

Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, farklı yaş gruplarına ve ihtiyaçlara yönelik çeşitli ücretlendirme seçenekleriyle hizmet veriyor. 8-18 yaş arasındaki yüzme bilmeyen çocuklar için kurslar ücretsiz sunulurken, 15-18 yaş arasındaki yüzme bilen öğrenciler için aylık ücret 250 TL olarak belirlenmiş. 18 yaş ve üstü yüzme bilen yetişkinler için aylık ücret 500 TL olarak belirlenmişken, 4-7 yaş arası veli/çocuk seans ücreti ise 1000 TL olarak uygulanacak. Çerkeş ikametgahı dışındaki yüzme bilen yetişkinler için de 1000 TL ücret alınacak.

Engelli bireyler (%40 ve üzeri) ile gazi ve şehit yakınları 1. derece yakınları için yüzme havuzu kullanımı ücretsiz olarak sunuluyor. Kayıt yaptırmak isteyenlerin bizzat kapalı yüzme havuzuna başvurarak kayıtlarını yapmaları gerekiyor.

Yeni yüzme havuzunun açılmasıyla birlikte Çerkeş’te spor olanaklarının artması ve halkın yüzme sporundan faydalanabilmesi amaçlanıyor. Tesisin açılması, Çerkeş halkı tarafından memnuniyetle karşılandı ve yeni spor aktiviteleri için heyecan yaratıldı.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi. "Kıymetli Çerkeşliler, geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu sevgili gençler. 2023 yılında inşaatına başladığımız Kapalı Yüzme Havuzumuzu 2024 yılında sizlerin hizmetine açtık. Bu tesisimizde günlük spor ihtiyaçlarının yanı sıra Çerkeş’te geleceğin yıldız yüzücüleri ve sporcuları inşallah buradan yetişecektir. Yüzme sporunun Rıza Kayaalplerinin yetişeceğine inandığım bu tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisimiz sayesinde Çerkeş’te yüzme bilmeyen kimse kalmayacak. Bugün burada çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü izledikçe çok gururlanıyor ve mutlu oluyorum. Sevgili gençler bizim bütün çalışmalarımız sizler için, sizlere daha güzel, refah seviyesi yüksek, yaşamaktan keyif alacağınız bir Çerkeş inşa ediyoruz. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz ilçemize, gençlerimize ve kıymetli hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun. Bu tesisimizin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu’na, Ak Parti Çankırı İl Başkanımız Koray Erdoğan’â ve Ak Parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Kaynak: Berkay Tozlu