Sincan Çankırılılar Derneği'nden Çankırı bulgur pilavlı İstişare Kurulu Programı Sincan Çankırılılar Derneği'nden Çankırı bulgur pilavlı İstişare Kurulu Programı

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya’da 600 konutunun olduğu iddialarına karşılık açıklama yaptı, hakkındaki iddiaları Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden aldığı belge ile yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok hakkında bir takım iddialar ortaya atılmıştı. Bahsi geçen iddialarda Altınok'un Antalya'da 600 adet konutunun olduğu söylenmişti. Altınok, bu iddialara belgelerle cevap verdi ve Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden aldığı belgeyi kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu iddialara ithafen konuşan Altınok, "Hırsızlar için bu sözler çok anlam ifade etmeyebilir. Bizim mal varlığımızı açıklamamızla beraber bir yalan, çamur ve iftira kampanyası başlattılar. Belge ve delillerle mal varlığımız azalmış, mal varlığımın çoğu 1994’te belediye başkanı olmadan önce anne ve babamızdan kalmış. Allah mekanları cennet olsun. Art niyetli olanlar herkesi kendileri gibi düşünüyorlar" dedi.

'Bu belge kimin dosdoğru olduğunun belgesidir'

Hakkındaki iddialara yönelik aldığı belgeyi kamuoyuna sunan Altınok, "Verdiğim dilekçenin sonucunda, ’İlgili dilekçede, ’Bahsi geçen T.C. kimlik numaralı Turgut Altınok adına Türkiye’nin tamamının 2 Mayıs 2012’den beri ortak platformu Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinde T.C. kimlik numarası kriterleri kullanılarak yapılan araştırma ve sorgulama sonucunda Antalya il ve ilçe sınırları içerisinde herhangi bir gayrimenkul kaydına rastlanmamıştır.’ Bunu bütün kamuoyunun takdirine sunuyorum. Kimin yalancı, iftiracı, çamur ve kimin de dosdoğru olduğunun belgesidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı