Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 29. dönem üyeleri için başvuruları kabul etmeye başlıyor. 9-14 yaş arası ilk ve ortaokul öğrencilerinin 9 Eylül-13 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurabilecekleri meclis seçimleri, 20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti

Başkentli çocukların, katılımcı bir yaklaşım ile görüşlerini, fikirlerini ve çözüm önerilerini ifade edebileceği, aynı zamanda çocuk haklarını öğrenip tavsiye kararları alabilecekleri Çocuk Meclisi’nin yeni dönemi için başvuru süreci yaklaşıyor.

9 Eylül - 13 Ekim 2024 tarihleri arasında, ilk ve ortaokul seviyesindeki 9-14 yaş arası çocuklar, başvurularını https://cocukmeclisibasvuru.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden online olarak yapabilecekler. Başvurular sırasında, adaylar aday tanıtım videolarını bir dakikayı geçmeyecek şekilde [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.

Çocuk Meclisi’nin yeni dönem üyeleri, 20 Ekim 2024 tarihinde yapılacak seçimle belirlenecek ve görevlerine başlayacak. Bu dönemde çocukların, yaşadıkları alanları güzelleştirmek ve çözüm yolları bulmak adına aktif rol almaları hedefleniyor. Çocuk Meclisi, genç bireylerin toplumsal süreçlere katılımını teşvik ederek, onların özgürce ifade bulabilecekleri bir platform sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı