Ankara'da meydana gelen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, kısa sürede büyük hasara yol açtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önceden uyardığı şiddetli yağış, Ankara'nın birçok bölgesinde etkili oldu ve yollar göle döndü. Araçlar ve iş yerleri su altında kaldı.

Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti

Meteoroloji'nin sosyal medya üzerinden yaptığı uyarının ardından, Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, özellikle Çankaya ilçesinin Sıhhiye semtinde yoğun olarak hissedildi. Su birikintileri nedeniyle araçlar su içinde kalırken, cadde ve sokaklar göle dönerek trafikte ciddi aksamalara neden oldu.

Su baskınları, birçok iş yerinde maddi hasara yol açtı. Yağmur suları, bazı dükkanların içerisine kadar girerek büyük zararlara neden oldu. Çalışmaların yetersiz kaldığını belirten esnaflar, yıllardır süren sorunların çözülmesini bekliyor.

Sıhhiye bölgesinde yaklaşık 20 yıldır esnaflık yapan İbrahim Balcı, yıllık olarak birkaç kez sel yaşadıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl bazı altyapı çalışmaları yapıldı, ızgaralar yerleştirildi ama bu önlemler yine de yeterli olmuyor. Su birikintileri devam ediyor ve esnaf sürekli mağdur durumda kalıyor” dedi.

Çevre esnafından Faik Erdoğan ise işletmesinin yağış sonrası tamamen su altında kaldığını ifade ederek, “Bu bölgede belli bir oranın üzerinde yağmur yağdığında, maalesef su baskınları kaçınılmaz oluyor. Belediye bazı önlemler aldı ama bu yıl üçüncü su baskını yaşadık. Yardım ediliyor ama asıl çözüm su baskınlarının engellenmesinde” şeklinde konuştu. Erdoğan, su baskını sonucu içerideki tüm malzemelerin zarar gördüğünü ve tahminen 100-150 bin lira civarında hasar meydana geldiğini ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı