Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yeni dönem başvuruları başlıyor Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yeni dönem başvuruları başlıyor

Ankara'daki park, bahçe ve mesire alanlarında yaz aylarının gelmesiyle artan ziyaretçi yoğunluğunu denetlemek üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı bisikletli polis ekipleri 'Martılar' devriye gezmeye devam ediyor. 2002 yılında kurulan bu özel birim, 2019 yılından itibaren başkentte Eymir Gölü, Mogan Gölü, Göksu Parkı ve Başkent Millet Bahçesi gibi popüler noktalarda görev yapıyor.

20 kişilik bir kadroya sahip 'Martı' polisleri, gün boyunca şüpheli şahıslara yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) işlemleri gerçekleştirirken, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için devriye atıyor. Bahar ve yaz aylarında yoğunlaşan faaliyetleriyle bu alanlarda suçların önüne geçmeye çalışıyorlar.

Eymir Gölü'nde görevli Martı Polislerden Fuat Refik Çay, bu görevi gönüllülük esasına göre seçilen polislerin doğa ve spor sevgisine sahip olması gerektiğini vurguladı. Çay, "Bisikletli polisler olarak, motorize ekiplerin giremediği yeşil alanlarda ve tarihi bölgelerde güvenlik hizmetleri sunuyoruz. Herhangi bir suç durumunda, suç unsurlarını muhafaza altına alır ve soruşturma birimlerine bilgi veririz" dedi.

Sıcak hava koşullarının performanslarını etkilediğini belirten Çay, "Yaz ve bahar aylarında sıcak havalar efor sarf etmemizi zorlaştırıyor, ancak vatandaşlarımız için her şartta görevimizin başındayız" şeklinde konuştu. Çay, bisiklet sürmenin hem kişisel sağlığa faydalı olduğunu hem de halkla daha yakın temas sağladıklarını ifade etti. 

'Martı' polislerinin bu özverili çalışmaları, şehir yaşamının karmaşasından kaçış noktalarındaki güvenliği artırarak, Ankaralıların huzurlu bir şekilde vakit geçirmesine katkıda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı