Ankara’nın Polatlı ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen üzücü kazada, bir şehirlerarası otobüs köprü ayağına çarptı. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi ise yaralandı.

Kaza, saat 05.00 sıralarında Ankara-Eskişehir Karayolu'nun Polatlı istikametinde, Temelli mevkiinde gerçekleşti. 04 AAV 951 plakalı Mercedes marka otobüs, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu köprü ayağına çarptı. Kaza sonrası bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla sevk edildi.

Kaza yerinde geniş çaplı arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. Sağlık ekiplerinin ilk tespitlerine göre, kazada 9 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 27 kişi ise çevre hastanelere kaldırıldı. Otobüsün enkazı, 9 saat süren bir çalışma sonucu vinç yardımıyla kaldırıldı. Kazaya karışan otobüsün Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne (AŞTİ) uğramadan yolculuğa devam ettiği öğrenildi. Kaza nedeniyle bir kısmı trafiğe kapatılan yol, enkazın kaldırılmasının ardından tamamen araç geçişine açıldı.

Ankara'da Filistin destek yürüyüşü: ABD Büyükelçiliği önünde protesto Ankara'da Filistin destek yürüyüşü: ABD Büyükelçiliği önünde protesto

Kazaya ilk müdahaleyi gerçekleştiren vatandaşlardan biri, olay anını şöyle anlattı: “İlk müdahalede yolumuzu kapattık ve 112’yi aradık. Tesadüfen geçen bir hasta taşıyan ambulans ve Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracını durdurduk. İlk müdahaleleri yaptık. O an büyük bir can pazarı yaşandı. Yaralılar otobüsten düşmüş, camlardan fırlamıştı. İlk yaralıları kenara çekip ailelerine bilgi verdik. Daha sonra ambulanslar gelmeye başladı. O an kimisinin ayağı, eli, kolu ve başı kan içindeydi. Otobüsümüz bizim 500 metre ilerimizdeydi.”

Kaza, hem yerel hem de ulusal basında geniş yankı uyandırdı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı