Ankara'nın başkent oluşunun 101'inci yıl dönümü, 13 Ekim 2024 tarihinde büyük bir coşkuyla kutlanacak. Bu kapsamda, Ankara Emniyet Müdürlüğü, etkinlikler nedeniyle bazı sokak ve caddelerin trafiğe kapatılacağını duyurdu. 13 Ekim Pazar günü saat 08.00'den itibaren program sona erene kadar kapalı kalacak yollar arasında Cumhuriyet Caddesi'nin Baruthane Kavşak ile Ulus Kavşak arasındaki bölümü yer alıyor.

Ayrıca, Seğmenler tarafından gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde Çankırı Caddesi, Atatürk Bulvarı, Anafartalar Caddesi, Hisar Parkı Caddesi, İpek Caddesi, Bedesten Sokak, Gözcü Sokak, Kalekapası Sokak ve Alitaş Sokak gibi birçok cadde ve sokak çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

Ankara Emniyeti, bu önlemlerle kutlamaların güvenli ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamayı hedefliyor. Vatandaşların, bu tarihte trafik düzenlemelerine dikkat etmeleri ve alternatif güzergahlar kullanmaları önerildi. 101. yıl kutlamalarının, Ankaralılar için unutulmaz bir etkinlik olması bekleniyor.

Ankara Kalesi'nde tarih kokan sokaklar Ankara Kalesi'nde tarih kokan sokaklar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı