ÖZEL HABER/Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü vesilesiyle Çankırı Devlet Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne (TRSM) bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında hastalar ve merkezde görev yapan sağlık personeli ile bir araya gelen Dr. Sarıkaya, ruh sağlığı hizmetlerinin önemini vurguladı.

Sağlık Müdürü Sarıkaya'dan Ruh Sağlığı Mesajı “Yargılamayalım, Destek Olalım” (4)

Dr. Sarıkaya, yaptığı açıklamada, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’miz aracılığıyla ruh sağlığını korumak ve ruh sağlığı bozulan bireylerin damgalanmadan toplumsal yaşama katkı sağlamalarına yardımcı olmak için büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi. Psikiyatri uzmanları ve sağlık profesyonelleri önderliğinde, toplumun her kesimine ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Sarıkaya, bu hizmetlerden duyulan memnuniyetin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

“Sağlık, bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan tam bir iyilik halidir” diyen Sarıkaya, toplumun ruh sağlığını desteklemek adına herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı. Hastaların ve personelin yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla sık sık merkezde ziyaretler gerçekleştirdiklerini aktaran Sarıkaya, “Yargılamadan destek olmanın bu süreçte ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, ziyaret sırasında şu açıklamada bulundu:

“İlimizde Çankırı Devlet Hastanesi’ne bağlı hizmet veren TRSM’de ruh sağlığını korumak ve ruh sağlığı bozulan hastaların damgalanmasına izin vermeden toplumsal yaşama katkı sağlamalarına yardımcı olmak için psikiyatri uzmanımız öncülüğünde sağlık profesyonelleri üstün bir gayret göstermektedir. Biz de hastalarımızın ve personelimizin yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve taleplerini dinlemek için 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü vesilesiyle Toplum Ruh Sağlığı Merkezimize ziyarette bulunduk. Hastalarımız ve personelimizle sohbet ederek ruh sağlığının önemi ve bu hizmetteki amacımızı yeniden vurguladık. Özverili çalışmalarından dolayı merkezde görev yapan tüm personele teşekkür ediyorum. Unutmayalım, sağlık bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Yargılamayalım, destek olalım.”

HABER: Burak Kaya

Sağlık Müdürü Sarıkaya'dan Ruh Sağlığı Mesajı “Yargılamayalım, Destek Olalım” (1)

Sağlık Müdürü Sarıkaya'dan Ruh Sağlığı Mesajı “Yargılamayalım, Destek Olalım” (6)

Sağlık Müdürü Sarıkaya'dan Ruh Sağlığı Mesajı “Yargılamayalım, Destek Olalım” (5)

Sağlık Müdürü Sarıkaya'dan Ruh Sağlığı Mesajı “Yargılamayalım, Destek Olalım” (3)

Sağlık Müdürü Sarıkaya'dan Ruh Sağlığı Mesajı “Yargılamayalım, Destek Olalım” (2)

Kaynak: Burak Kaya