Çankırı'da hayata geçirilen "Daha Güçlü Bir Nefes Projesi," Türkiye'nin dört bir yanından gelen KOAH ve astım hastalarına şifa oldu. 150 metre yerin altındaki tarihi tuz mağarasında 15 gün süren tedavi programına katılan hastalar, sağlıklı bir nefes almanın mutluluğunu yaşıyor. Tuz mağarası ortamında solunum yolları üzerinde olumlu etkiler yaratan terapiler, sağlık personellerinin gözetiminde gerçekleştirildi.

Tedavi sürecinde hastalar, dört ila altı saat boyunca tuz ortamında vakit geçirirken, seramik ve ebru atölyelerinden sinema gösterimlerine kadar birçok sosyal ve kültürel etkinliğe katıldı. Ahmet Uz, "Üçüncü günden itibaren aldığımız nefesin değiştiğini hissettik. Başlangıçta mağaranın yokuşunu 5-6 dakikada çıkabilirken, tedavi sonrasında bu süreyi 1 dakika 40 saniyeye düşürdüm," diyerek tedavinin kendisine olan faydasını vurguladı.

Nursel Sümer ise, "Çankırı'ya, bana yeni bir nefes kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Buraya ilk geldiğimde ambulans yardımıyla zorlanarak yürüyordum, şimdi ise koşabiliyorum. 15 gün boyunca çok verimli bir süreç geçirdik ve kendimi çok daha iyi hissediyorum," diyerek mağaranın şifa verici etkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu

Çankırı'nın doğal tuz mağarasındaki bu tedavi yöntemi, KOAH ve astım hastalarına nefes olmak için umut verici bir alternatif sunmaya devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı