Sakarya'da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar, hastalıklara karşı dirençli olmak için aktarlara akın ediyor. En çok tercih edilen ürünler arasında ıhlamur, papatya ve ada çayı öne çıkıyor.

Kış aylarının yaklaşmasıyla, Adapazarı ilçesindeki aktarlarda satışlar artış gösterdi. Aktar Mahmut Sulak, vatandaşların soğuk algınlığına karşı ıhlamur, ada çayı ve hatmi çiçeği gibi bitkileri tercih ettiğini belirtti. Doğal ürünlere olan ilginin arttığını vurgulayan Sulak, "Kış çaylarının bağışıklık sistemini güçlendirmesi için bu bitkileri tüketmeleri gerekiyor," dedi.

Çerkeş’te Yeni Bir Sağlık Dönemi: TSM Sağlık Kompleksi Tamamlanıyor Çerkeş’te Yeni Bir Sağlık Dönemi: TSM Sağlık Kompleksi Tamamlanıyor

Sulak, ayrıca doğal bağışıklığı artıran zerdeçal, zencefil, ebegümeci ve kestane balı gibi bitkilerin de önerildiğini sözlerine ekledi.

Sulak, bu yıl ıhlamurun en çok tercih edilen ürün olduğunu ve fiyatların geçen yıla göre biraz yükseldiğini ifade etti. "Ada çayı, papatya ve hatmi çiçeği soğuk algınlığına karşı yaygın olarak kullanılıyor. Ihlamur, boğaz enfeksiyonlarına karşı demlenerek kullanılabilir. Papatya çayı mide gazına iyi gelirken, ada çayı bu sene yaklaşık yüzde 25'lik bir artışla 30 TL oldu. Ihlamurun fiyatı ise 50-60 TL aralığında. Bu artışın sebebi, yağışların toplanma döneminde fiyatları yükseltmesi," şeklinde bilgi verdi. Papatyanın fiyatı da geçen yıla göre yüzde 25 artış göstererek 30-37 TL arasında satışa sunuluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı