İstanbul'da, Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen “Şehit Heniyye’den Son Çağrı” mitingi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Ayasofya Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 200 bin kişi, İran’ın başkenti Tahran’da suikaste uğrayarak şehit edilen Hamas lideri İsmail Heniyye’yi ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımı protesto etti.

Etkinlikte, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ceylan, Hamas yetkililerinden Talal Nassar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Katılımcılar, Türk ve Filistin bayrakları ile Kelime-i Tevhid flaması taşıdı. Mitingde Filistin’in özgürlüğü için sık sık sloganlar atıldı.

Programda konuşan Hamas yetkililerinden Talal Nassar, “İsmail Heniyye’yi rahmetle yad ediyoruz. Heniyye Rabbine gitti, ama bu dava yolda kalmadı. Bu dava, bugün Hamas’ın ve bütün ümmetin omuzlarında devam ediyor. Heniyye, tertemiz kanıyla imkansızı bilmeyen bir milletin var olduğunu gösterdi. Filistin’in fethine kadar yürüyeceğiz. Siyonist İsrail, Heniyye’yi şehit etmekle ve Gazze’deki mazlumları katletmekle bu direnişi bitiremeyecek. Filistin davası, İslam baki olduğu sürece devam edecek” dedi.

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ise, “Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz şehitlerimizi şöyle tasvir eder: ‘Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanma. Bilakis onlar diridirler.’ İsmail Heniyye, hayatını halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandır. Bu uğurda birçok fedakarlıkta bulundu ve barış için çalışan bir liderdi” ifadelerini kullandı.

Bu büyük miting, Filistin halkına uluslararası destek sağlamak ve bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla düzenlendi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı