Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Çankırı’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında yüzlerce vatandaş, gazilerle birlikte anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ etkinliği, gaziler, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla başladı. Kucaklama Taşı'nda toplanan kalabalık, kent meydanındaki anıt alanına kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından anıt alanında düzenlenen törende, çelenk sunumu yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar gerçekleştirildi. Ayrıca törende, Gaziler Günü’nün anlamını dile getiren şiirler okundu.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, törende yaptığı konuşmada, “19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından ‘Gazi’ unvanının verildiği gündür. Bu özel gün, savaş meydanlarında büyük fedakarlık gösteren kahraman gazilerimizin onur ve gurur günüdür. Tüm gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Gaziler Günü etkinlikleri, Çankırı’da coşkuyla kutlanırken, şehitler ve gaziler için saygı ve minnet mesajları verildi.

 

‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku Ve Minnetle Gerçekleşti! 3‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku Ve Minnetle Gerçekleşti! 2‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku Ve Minnetle Gerçekleşti! 1‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku Ve Minnetle Gerçekleşti!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı