Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’e gerçekleştirdiği nezaket ziyareti sonrasında gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ziyarete CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Grup Başkanvekili Murat Emir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.
Ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal sürecine değinen Özel, bu konuda hâlâ resmi tebliğ yapılmadığını belirterek, "Bu hukuksuz işlem bize ulaşır ulaşmaz gerekli yasal süreci başlatacağız" dedi.
Ekonomide yaşanan son faiz artışını da sert sözlerle eleştiren Özel, "Aylarca gıdım gıdım düşürülen faiz, bir gecede 3,5 puan artırıldı. Neden? Ekrem İmamoğlu’nu engellemek için ülkenin tüm dengelerini alt üst ettiler. Borsa çakıldı, döviz yükseldi, rezervler eridi. Maliyeti ise hepimize" ifadelerini kullandı. Özel, yaşanan sürecin yatırımcılarda güvensizlik oluşturduğunu ve devlet belgelerine olan güvenin sarsıldığını dile getirdi.
Selçuk Kozağaçlı’nın yeniden tutuklanmasına da tepki gösteren Özel, "Soma’da tek kuruş almadan yüzlerce ailenin hakkını savunan Kozağaçlı gibi birini tutuklamak, adalet adına utanç vericidir. Soma’da kimse ceza almadı, sadece iki avukat içeride" dedi.
Hava Kuvvetleri’nde bazı pilotların Atatürk imzalı arma takmak istemesinin engellenmesiyle ilgili de konuşan Özel, "O resmi takmak isteyen teğmenleri alnından öpüyoruz. Onları engelleyenlerinse günü geldiğinde alnını karışlayacağız" diyerek sözlerini net bir dille tamamladı.
Özgür Özel’in açıklamaları, siyaset ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.