Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Buluşmaları kapsamında Çankırı’ya gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Çankırı’daki programlarına il merkezinde başlayan Bakan Ersoy, ardından Ilgaz ilçesini ziyaret ederek Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Burak Yılmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ile görüşen Ersoy, tesis hakkında detaylı bilgi aldı.

Bakan Ersoy, daha sonra Çerkeş ilçesine geçerek burada da çeşitli temaslarda bulundu. İlçeye geldiğinde yöresel halk oyunlarıyla karşılanan Bakan Ersoy, Işıklar Konağı ve Çerkeş Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Belediye Başkanı Hasan Sopacı, ilçede yürütülen çalışmalar ve kültürel projeler hakkında Bakan Ersoy’a bilgi verdi.

Çankırı ziyaretinde kültür ve turizm projeleri üzerinde duran Bakan Ersoy, şehrin kültürel mirası ve turizm potansiyelinin daha da artırılması için önemli adımlar atacaklarını belirtti. Bakan Ersoy, “Çankırı’yı kültür ve turizm alanında daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı

Çankırı ziyareti kapsamında hem yerel yönetimlerle hem de bölgedeki turistik tesislerde incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, vatandaşlarla da bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı