Ankara'da Memur-Sen'in öncülüğünde gerçekleştirilen büyük bir yürüyüş, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikasti protesto etti. Yürüyüşte, Filistin halkına destek mesajları verildi ve ABD Büyükelçiliği önünde toplanıldı.

Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti

Filistin için dayanışma

İsmail Heniyye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesi üzerine düzenlenen yürüyüş, Memur-Sen tarafından “Nehirden denize özgür Filistin” sloganıyla organize edildi. Etkinliğe, AK Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplanma noktası olarak Tuğba Altınok Camii seçilen grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla ABD Büyükelçiliği'ne doğru sloganlar atarak yürüdü.

Heniyye'nin oğlu protesto edilen eylemde konuştu

Yürüyüş sırasında telekonferans aracılığıyla Katar'dan bağlanan İsmail Heniyye'nin oğlu Abdusselam Haniye, kalabalığa seslendi. Heniyye, “Sultan Abdulhamid'in ve Recep Tayyip Erdoğan'ın beldesi olan Türkiye'ye selam olsun. Babamın ‘İsrail'i asla tanımayacağız ve asla pes etmeyeceğiz’ vasiyetini yerine getirmek için buradayız. Bu söylem karşısında İsrail pes etmiştir. Şehitlerin şahadeti karşısında yenilmiştir” dedi.

Gazze'deki durum ve Filistin'in geleceği

Gazze'deki soykırıma ve yaşanan ağır insan kayıplarına dikkat çeken Abdusselam Haniye, “Gazze'de 50 binden fazla şehit ve 100 binden fazla yaralı var. İşgalci zannediyor ki Filistin'i dize getirecek, ama Gazze zafer kazanacak ve işgalciler yenilecek. Türkiye gibi büyük bir ülkenin desteğiyle, Gazze'nin zaferini birlikte kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Bu protesto eylemi, Filistin halkına uluslararası destek sağlamak ve bölgedeki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı