Erzurum’da Bilim Türkiye Programı Açılışı Erzurum’da Bilim Türkiye Programı Açılışı

Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Yönetim Kurulu, öğrenci affı konusundaki taleplerini kamuoyuna duyurdu. GESKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, öğrenim hayatı çeşitli nedenlerle kesintiye uğramış lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek, öğrenci affı ile bu gençlere eğitimlerine devam etme fırsatı sunulması gerektiğini vurguladı.

Uygur, yazılı açıklamasında eğitimin ülkenin kalkınmasındaki kritik rolüne dikkat çekti. "Eğitim, bireylerin ekonomik ve toplumsal katkılarını maksimize eden kilit bir unsurdur. Avrupa Birliği ülkelerinde eğitimin ekonomiye etkisi açıkça görülmektedir. Ülkemizin gençlerinin eğitim ve kültür seviyesinin artırılması, toplumsal huzur ve refahı artıracaktır," dedi.

Uygur, öğrenci affının gençlere hayatlarında yeni bir başlangıç yapma fırsatı vereceğini belirterek, bu düzenlemenin sosyal ve adli sorunların çözümüne de katkı sağlayacağını ifade etti. Devlet yetkililerine çağrıda bulunan Uygur, öğrenci affının bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı