Elazığ’da KPSS Sınavına geç kalan adayın çabası kapıları açmadı Elazığ’da KPSS Sınavına geç kalan adayın çabası kapıları açmadı

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, afetlere müdahale yeteneklerini geliştirmek amacıyla Kayseri’nin Erciyes Dağı’nda düzenlenen tırmanış ve kamp eğitimine katıldı. 12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim, AFAD Başkanlığı Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü tarafından organize edildi.

Eğitimin amacı, AFAD personelinin fiziki dayanıklılığını artırmak, kişisel dikkatlerini güçlendirmek ve dinamik tehlikeler karşısında etkili önlemler alabilme yeteneklerini geliştirmek olarak belirlendi. Sakarya’dan 5 kişilik Dağda Arama Kurtarma (DAK) ekibi, Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmanarak bu hedeflere ulaşmaya çalıştı. 

Bu kapsamlı eğitimde, ekiplerin muhtemel afet bölgelerinde daha yetkin bir şekilde görev alabilmesi için gerekli bilgi ve beceriler kazandırıldı. Erciyes’in zorlu koşullarında yapılan tırmanış ve kamp çalışmaları, personelin arama kurtarma operasyonlarındaki dayanıklılığını ve etkin çalışma kapasitelerini artırmayı amaçladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı