Elazığ’da, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) heyecanı yaşandı. Ortaöğretim düzeyinde sınava girecek binlerce aday, sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerine akın etti. Adaylar, detaylı üst araması ve kimlik kontrolü işlemlerinin ardından sınav salonlarına alındı. Sınavın başlamasıyla birlikte kapılar saat 10.00’da kapandı ve hiçbir aday içeriye kabul edilmedi.

Ancak bazı adaylar son anda yetişmeye çalıştı. Sınav saati yaklaşırken koşarak gelen bir aday, kapıya vurarak, “Ağabey ne olursun açın. Nefes nefese kaldım. Bir dakikacık ne olur. Çok gecikmedim” şeklinde yalvardı. Bu yoğun çabası, kapının açılmasına yetmedi ve güvenlik görevlileri, sınav saatinin geçmesi nedeniyle adayın içeriye alınamayacağını belirtti. Kapının açılmaması üzerine, aday büyük bir üzüntüyle okulu terk etmek zorunda kaldı.

AFAD Ekibi Kayseri'de zirveye tırmandı AFAD Ekibi Kayseri'de zirveye tırmandı

Sınav salonlarında ter döken adaylar, Elazığ’daki KPSS’nin son derece sıkı güvenlik önlemleri ve zaman yönetiminin önemini bir kez daha deneyimlemiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı