İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’ın 43 yaşındaki golcüsü Murat Uluç, futbol kariyerinde yaşadığı önemli gelişmeleri ve gelecekteki planlarını paylaştı. 

Altay’da futbol kariyerine jübile yaptıktan sonra 3 yıl ara veren Murat Uluç, 41 yaşında yeniden sahalara dönerek adeta ikinci baharını yaşıyor. Geçen sezon, 42 yaşındayken 1. Lig’de Giresunspor’a attığı golle profesyonel liglerde gol atan en yaşlı futbolcu unvanını kazanan Uluç, Türkiye Kupası’nda da gol atan en yaşlı oyuncu olarak dikkat çekmişti. Geçtiğimiz hafta oynanan TFF 2. Lig mücadelesinde Sincan Belediyesi Ankaraspor’a galibiyeti getiren golü atan Uluç, bu başarılarıyla rekorlarına bir yenisini ekledi.

Uluç, futbola dönüş sürecini şu şekilde anlattı: “Altay’ın Süper Lig’de olduğu dönemde teknik direktör Sinan Kaloğlu’nun ekibindeydim. Takımın antrenmanlarına devam ediyordum ve eksik olduğunda antrenmanlara katılıyordum. Sinan hocanın önerisiyle lisansımı tekrar çıkardım ve bu şekilde futbola döndüm.”

Süper Lig'de Rekor Transferler: En Dikkat Çekici Hamleler Süper Lig'de Rekor Transferler: En Dikkat Çekici Hamleler

Murat Uluç, “Büyük Altay için elimden geleni yaparım. Altyapısında yetiştiğim kulübe yeniden dönüp burada futbolu bırakmak istedim. Kulübün ekonomik durumu ve transfer yasağı nedeniyle tekrar futbola döndüm. Bu süreçte hem gençlerle hem de tecrübeli oyuncularla iyi bir birliktelik sağladık” dedi. Uluç, takımın ihtiyacına göre her zaman hazır olduğunu ve maçlarda gol atmak istediğini ifade etti.

Gol atmanın yaşanması gereken bir duygu olduğunu belirten Uluç, “Gol attıktan sonra taraftarlara gitmek benim için öncelikli bir görevdir. Taraftarımız sürekli destekçimiz, bu nedenle onların yanına gitmek beni mutlu ediyor. Altay, daha üst yerlere layık bir takım” şeklinde konuştu.

Futbolu ne zaman bırakacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Uluç, “Kulübümüz eski günlerine dönerse ve transfer yasağı kalkarsa futbolu bırakmayı düşünüyorum. Şu an eksik olan kadro nedeniyle sahadayım. Büyük Altay’a destek vermek için oynuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı