Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlarda ilk yardım farkındalığını artırmak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Çankırı merkezdeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, sağlık personelleri vatandaşlara kapsamlı bir ilk yardım eğitimi verdi. Eğitimde, temel ilk yardım bilgileri ve acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.

Etkinlikte, hasta ve yaralının nasıl değerlendirilmesi gerektiği, olay yerinin güvenliği, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanıklar, donma, sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalar gibi acil müdahale gerektiren durumlar detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler ve göz, kulak, burun gibi vücut bölgelerine yabancı cisim kaçması durumlarında yapılacak ilk yardım teknikleri de uygulamalı olarak gösterildi.

İlk yardım eğitimine katılan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, hayat kurtarma zincirinin dört önemli halkası hakkında bilgi verdi. Dr. Sarıkaya, olay yerinde sağlık kuruluşuna haber verilmesi, temel yaşam desteği sağlanması, ambulans ekiplerinin müdahaleleri ve hastane acil servislerinde yapılan tedaviler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

GESKON’dan öğrenci affı çağrısı: Gençler için yeni bir şans talep edildi GESKON’dan öğrenci affı çağrısı: Gençler için yeni bir şans talep edildi

İlk yardımın hayati önem taşıdığını vurgulayan Dr. Sarıkaya, her bireyin ilk yardım bilgisine sahip olması gerektiğini belirtti. Bu tür eğitimlerin, toplumsal bilinçlenme açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Çankırı'da Avm'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi4

Çankırı'da Avm'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi3

Çankırı'da Avm'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi2

Çankırı'da Avm'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi-1

Kaynak: İhlas Haber Ajansı