Kütahya'da yüzlerce kişi, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yapılan suikast ve Gazze'deki zulme karşı yürüyüş düzenledi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için Tahran'a giden Hamas lideri İsmail Heniyye'nin konutunda uğradığı suikast ve Gazze'deki insan hakları ihlalleri, Kütahya'da geniş çaplı bir protesto ile kınandı.

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KÜSİDAP) tarafından organize edilen yürüyüş, Ulu Cami'den Zafer Meydanı'na kadar devam etti. Yürüyüşe Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve yüzlerce vatandaş katıldı. Katılımcılar, sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüdü. Yürüyüş, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Sendika Başkanı Ülfet Balon'un basın açıklamasıyla sona erdi.

Sendika Başkanı Ülfet Balon, Gazze'deki duruma dikkat çektiği açıklamasında, “Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplandık. Siyonist İsrail rejimi, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimiz alçakça katledildi, 100 binden fazla yaralı var. Gazze'de ayakta tek bir mahalle kalmadı. İnsanlar, sığınacak bir yer bulamıyor. ABD’nin ve diğer ülkelerin desteğiyle gerçekleştirilen bu soykırıma, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeler sessiz kalıyor” ifadelerini kullandı.

Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi

Kütahya Valisi Musa Işın, Filistin ve Gazze ile ilgili açıklamalarında, “Filistin savaşı, ABD ve Avrupa'nın maskesini düşürdü. İnsan hakları ve demokrasi, tamamen yalan. İsmail Heniyye şehit edildi, ancak uluslararası alanda yalnızca Türkiye destek verdi. Müslüman ülkelerden hiçbiri taziye mesajı yayınlamadı. Bu noktada sadece Türkiye ve Cumhurbaşkanımız var. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Eylem, Emir Sultan Kur'an Kursu yöneticisi Mehmet Oruç tarafından okunan dua ile sona erdi. Etkinlik, Gazze'ye destek ve uluslararası tepkisizlik konularında güçlü bir mesaj verdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı