ÖZELHABER/ Çerkeş'te bir girişimcilik hikayesi. Çankırı'nın Çerkeş ilçesine yerleşerek kendi işini kurma hayalini gerçekleştirdi. 09.01.2024 tarihinde Valor Tasarım Kalıp Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'yi kurarak, lazer kesim ve 3D yazıcı teknolojilerini kullanmaya başladı.

Başkan Sopacı’dan Dünya Çocuk Günü’ne Özel Davet Başkan Sopacı’dan Dünya Çocuk Günü’ne Özel Davet

Valor Tasarım, evde yenilik arayan müşterilerine 3 mm MDF ahşap üzerine lazer kesim ile dekorasyon ürünleri tasarlıyor. Ürün yelpazesinde dekorasyon tabloları, saatler, LED'li ürünler ve özel günler için hediyelik eşyalar yer alıyor. Ayrıca, 3D yazıcı teknolojisiyle, otomotiv sektöründe yedek parça üretimi de yapılıyor. Kalorifer petek ızgaraları, araç teyip çerçeveleri ve ayna ayar düğmeleri gibi birçok plastik parça, özelleştirilmiş tasarımlar olarak müşterilere sunuluyor.

Kendinizi tanıtırmısınız? Bu işi yapmaya nasıl başladınız ve kariyer yolculuğunuzda neler yaşadınız?
⦁    1990 Hatay -Erzin doğumluyum.10 yıla aşkın süre zarfında bir şirkette yönetici asistanı olarak görev yaptım ve evlilik sebebi ile Çankırı-çerkeş ilçesine yerleştim.Hep hayalimde kendi işimi yapmak vardı ve bunu bulunduğum ilçede yapmak istediğim işi hiç kimsenin yapmadığını farkettim ve bunu kendi açımdan bir fırsata çevirdim.09.01.2024 tarihinde Valor Makine Tasarım Kalıp Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti şirketimi kurdum.İşe ilk önce küçük bir makine alarak başladım .Bu süre zarfında eşiminde desteği ile birçok süreci atlamış oldum ve aktif bir şekilde faaliyet sürdürmekteyim.

Yaptığınız işi biraz daha detaylı anlatırmısınız ? Lazer kesim ve 3d printer teknolojilerini nasıl kullanıyorsunuz?
⦁    Yapmış olduğumuz iş evinde yenilik düşünen müşterilerimizin tercih ettiği ; 
3 mm mdf ahşap üzerine lazer kesim ile dekorasyon ürünleri tasarımı yapmaktayız.Her yaş grubuna uygun tasarım ürünlerimiz bulunmaktadır.Dekorasyon tablo ,saat , ledli ürünler , özel günlere ait hediyelik eşyalar vb gibi bir çok alanda ürün çeşitliliğimiz bulunmaktadır.
3d printer ile yedek parçası bulunmayan otomotiv parçalarını yapıyoruz.Örnek ; kalorifer ,petek ızgara , araç teyip çerçevesi, ayna ayar düğmesi gibi plastik bir çok ürün tasarımı yapmaktayız.

Bu sektörde ne kadar süredir faaliyet gösteriyorsunuz.Başlangıçta karşılaştığınız zorluklar nelerdir ve bunları nasıl aştınız?
⦁    Bu sektörde 7 aydır faaliyet göstermekteyim.Bulunduğum çevre yaptığımız iş sebebi ile müşterilerimiz bizi biraz geç tanıdılar.Çünkü bulunduğumuz konumda bu işi ilk biz yaptığımız için tanıma sürecimiz geçte olsa başlamış oldu 😊 Ama kısa sürede edindiğimiz çevre ve arkadaşlarımız , sosyal medya ,internet satışlarımız kısa sürede ilerlememize fayda sağladı.Bu süre zarfında müşteri portveyimizi genişlettik.Şuan her yaşa uygun ürünlerimiz bulunmaktadır.

Lazer kesim ve 3d printer teknolojilerinin zorlukları nelerdir.Bu zorlukları nasıl aşıyorsunuz ve hangi yenilikleri kullanıyorsunuz?
⦁    Bu aşamada tasarım da biraz zorluk yaşıyoruz.(kullandığımız program vs. ) Bunun içinde genelde dışardan destek alıyoruz şuan için.

Yaptığınız işlerde ilgi yoğun mu ? Müşterilerden aldığınız geri dönüşler genellikle nasıl oluyor?
⦁    Yaptığımız işte hem ilgi hem de merak birleşince müşterilerimizden pozitif anlamda güzel ilgi yoğunluğumuz mevcut.Yaptığımız işte geri dönüşümler olumlu anlamda oluyor  müşterilerimizin % 90 nı bizden memnun bir şekilde ayrılıyor. Bu da bizi yaptığımız işte çıtamızı daha da yükseklere çıkartarak daha iyi yerlere gelmemizi sağlıyor ve bizi mutlu ediyor.

Kişiye özel tasarım hizmetleri sunuyor musunuz ? Kişiye özel projelerinizde en çok talep edilen ürünler nelerdir. ?
⦁    Kişiye özel tasarım hizmeti sunuyoruz.Bu projemizde en çok isme özel ledli takım logolarımız, araç dikiz ayna süsü , söz , nişan gibi özel günlere ait masaüstü isimlikler,kişi ve firmalara özel duvar tabelalarımız en çok talep edilmekte. Bunun yanı sıra kreş , anaokulu ,+5 yaşa uygun yapboz, okul cetvellerimiz, kalemlikler, özel günlere ait hediye kutularımız resimlik çerçeveler ,dolap magnetleri vb. bir çok alanda ürünlerimizde rabet görmektedir.

Ürünlerinizin tasarım süreci nasıl işliyor.Müşteri taleplerine göre tasarımları nasıl şekillendiriyorsunuz?
⦁    Müşterilerimiz öncelikle sosyal medya veya dükkanımıza gelerek aklındaki tasarımı ya da internet üzerinden yapmış olduğu araştırmalar neticesinde bizimle düşüncelerini paylaşıyor.Bizde paylaşmış olduğu bu düşünceyi tasarıma dönüştüyoruz veya bizim yapmış olduğumuz bir tasarım var ise onun üzerinden şekillendirme yaparak müşterilerimizin istek ve taleplerine cevap veriyoruz.

Kosgeb desteği ile nasıl tanıştınız.Kosgebten aldığınız desteklerin işinize nasıl katkı sağladığını anlatırmısınız ?
⦁    Başlangıç için almış olduğum makine sürekli arıza oluşturuyordu. Ve yeni bir makina ya ihtiyaç duyuyordum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kosgeb ile tanıştım. Bu sayede yeni bir makine aldım.Şuan işlerimi sorunsuz bir şekilde en kısa süre de müşterilerime teslim edebiliyorum.

Bu alanda faaliyet gösteren biri olarak gelecekte ne gibi yenilikler planlıyorsunuz.Sektörünüzdeki teknolojik gelişmelerden nasıl faydalanıyorsunuz?
⦁    Seri seperatör imalatına girmeyi ve İnşaat sektörüne uygun üretimler yapmayı hedefliyoruz.
Gelecekte CNC Router ile kabartmalı ve daha dekoratif tasarımlar planlıyoruz.Örnek ; kabartma , oyma işçiliği 

Müşterilerinize sunduğunuz hizmetlerle ilgili gelecekte ne gibi projeleriniz var ? Önümüzdeki dönem için hedefleriniz ve planlarınız nelerdir.? 
⦁    Her yaş grubuna ve bir çok alanda ürün çeşitliliğimiz olduğu için daha çok müşterilerimize kaliteli ürünler yaparak müşteri memnuniyetimizi daha da üst seviyeye çıkartmayı amaçlıyoruz.Ürün çeşitliliğimizi daha artıracak projelere yer vermek istiyoruz. Seri seperatör imalatına girmeyi ve İnşaat sektörüne uygun üretimler yapmayı hedefliyoruz. Gelecekte CNC Router ile kabartmalı ve daha dekoratif tasarımlar planlıyoruz.Örnek ; kabartma , oyma işçiliği 

Kaynak: Berkay Tozlu