Çerkeş Belediye Başkanı Sopacı, Kabak Köyü’nü ziyaret etti Çerkeş Belediye Başkanı Sopacı, Kabak Köyü’nü ziyaret etti

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Çerkeş-Kızılcahamam karayolundaki trafik yoğunluğu ve sık yaşanan kazalar nedeniyle yolun çift şeritli olarak düzenlenmesi için girişimlerini sürdürüyor. Başkan Sopacı, Belediye Meclis Üyesi Osman Ünaldı ile birlikte Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’i ziyaret ederek yolun güvenli hale getirilmesi için taleplerini iletti. Başkan Sopacı, yolun önemini vurgulayarak, özellikle batı yönünden gelen araçların kısa yol olarak Çerkeş güzergahını tercih ettiğini belirtti.

Başkan Sopacı, daha önce AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşerek yolun çift şeritli olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade etmişti. Başkan Sopacı’nın Ankara’da sürdürdüğü temaslarla, yolun güvenliği sağlamak için bir an önce harekete geçilmesi talebi gündemde kalmaya devam ediyor.

Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Başkan Sopacı, "Bu yol sadece Çerkeş'i Kızılcahamam'a, Ankara'ya bağlayan bir yol değil. Şu an özellikle batıdan gelen tüm araçlar daha önce Çankırı Akyurt yolunu kullanıyorlardı ancak Temelli'den Kahramankazan'a yapılan otobanla beraber batıdan gelen tüm araçlar 66 kilometre kısalttığı için Çerkeş yolunu kullanarak Kastamonu, Sinop yönüne gidiyorlar. Ayrıca Karabük yönüne giden TIR'lar ve araçlar da bu yolu kullanıyorlar. O yüzden özellikle yaz mevsiminde çok yoğun oluyor, trafikte ciddi tehlikelere sebebiyet veriyor. Çerkeş-Kızılcahamam karaolunun duble yol olarak yapılması için Sayın Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen beyefendiye taleplerimizi ilettik. Sayın Genel Müdürümüze halkımızın bu konudaki duyarlılığını aktardık ve en uygun zamanda yolun yapılacağı bilgisini aldık. Sayın Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen beyefendiye ilçemize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. 10 yıldır olduğu gibi durmadan, yorulmadan 2014 yılındaki arzu ve heyecan ile tarihi kökleri derin Çerkeş’imizi hızla kalkındırmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Sopacı, 2014 yılından bu yana durmaksızın Çerkeş’in kalkınması için çalıştıklarını, duble yol projesinin de bu çabanın bir parçası olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi