Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu

Çankırı'da, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 7 gün 24 saat boyunca olası afetlere hazırlıklı bir şekilde teyakkuzda bekliyor. Ekipler, bölgedeki acil durumlara hızlı ve etkin bir müdahale gerçekleştirebilmek amacıyla gerekli lojistik destek, personel ve üst düzey araçlarla donatılmış durumda. Ayrıca, Hızlı Acil Müdahale Planları (HAP) ve Tahliye Acil Müdahale Planları (TAMP) ile hazırlıklarını güçlendiriyorlar.

"Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" dolayısıyla UMKE depolarını ziyaret eden Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, ekiplerin mevcut durumunu ve hazırlıklarını yerinde inceledi. Dr. Sarıkaya, "Afet dönemlerinde sağlık hizmeti sunumunun önemi büyüktür. UMKE ekiplerimiz, hızlı ve etkili bir müdahale süreci için gereken tüm hazırlıkları titizlikle gerçekleştirmiş durumda. Bakanlığımızın destekleriyle depolarımız yeterli kapasitede." dedi.

Ekiplerin gösterdiği üstün gayret ve özveri için UMKE sorumlusuna ve tüm personele teşekkür eden Dr. Sarıkaya, Çankırı'nın olası bir afete karşı hazırlığını artırmak adına daha fazla çalışacaklarını belirtti. Bu şekilde, Çankırı'daki vatandaşların güvenliği ön planda tutulmuş oluyor.

Çankırı Umke, Olası Afetlere Karşı Teyakkuzda 7 Gün 24 Saat Afetlere Hazır! (3)

Çankırı Umke, Olası Afetlere Karşı Teyakkuzda 7 Gün 24 Saat Afetlere Hazır! (2)

Çankırı Umke, Olası Afetlere Karşı Teyakkuzda 7 Gün 24 Saat Afetlere Hazır! (1)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı