Çankırı il genelinde bulunan palyatif bakım merkezleri, yılın ilk 9 ayında 162 hasta başvurusuyla sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çankırı ve Çerkeş Devlet Hastaneleri bünyesinde bulunan merkezlerde hastalara kapsamlı destek sağlanıyor.

Çankırı Devlet Hastanesi’ndeki 10 yataklı palyatif bakım merkezi, bu süre zarfında 74 hastaya hizmet verirken yatak doluluk oranı yüzde 47,2 olarak kaydedildi. Çerkeş Devlet Hastanesi’nde ise 5 yataklı palyatif bakım merkezi, 88 hastaya destek sağladı ve doluluk oranı yüzde 53,4'e ulaştı.

Uzmanından su tüketimi uyarısı: Kronik hastalıklarda hayati öneme sahip Uzmanından su tüketimi uyarısı: Kronik hastalıklarda hayati öneme sahip

Palyatif bakımın önemine değinen Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Ağır hastalıklarla yaşamak zorunda olan bireylerin acılarını hafifletmek ve onlara çok yönlü destek sunmak palyatif bakımın temel amacıdır" dedi. Dünya Palyatif Günü vesilesiyle tüm hastalara şifa diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı