Çankırı Kararekin Üniversitesi Yenilikçi ve Girişimci Projeler Kurulu tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş başkanlığında "Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş birliğiProgramı" ve Erasmus KA-3 Avrupa Politika Deneyimleri kapsamında açıklanan proje çağrılarına ilişkin tanıtım toplantısı, tüm akademik birim temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş yapmış olduğu açıklamada: Üniversite olarak bölgesel iş birliklerine önem verdiklerini ve Çankırı Karatekin Üniversitesinin genç ve dinamik potansiyelini uluslararası ortaklar ile buluşturup güzel neticeler alacaklarını ifade etti. Bu kapsamda, Türkiye’den Çankırı’nın da içinde bulunduğu Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş birliği Programına dahil olan bölge ve ülkeler ile proje geliştireceklerini ve çıkan sonucu tüm insanlığın hizmetine sunacaklarını ifade etti. 

Yenilikçi ve Girişimci Projeler Kurulu Sekreteri Öğretim Görevlisi Abdulkadir Gökmen toplantıda Karadeniz Havzasıve Erasmus KA-3 Avrupa Politika Deneyimleri projelerinin öncelikleri, hedef kitleleri, bütçe ve program rehberi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Ekip olarak en az ikişer proje başvurusu yapmayı planladıklarını ifade etti.

Bitkisel Üretim İçin Yeni Destek Modeli: Stratejik Ürünlere Özel Avantajlar Bitkisel Üretim İçin Yeni Destek Modeli: Stratejik Ürünlere Özel Avantajlar

Uluslararası İlişikler Ofis Başkanı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şuayip Turan’da Üniversitemize hareketlilik projelerinin dışında da proje kazandırmayı hedeflediklerini, akademik kadronun da desteğiyle geleceğe dönük, somut çıktıları olan Avrupa Birliği destekli proje sayısının arttırılacağını bildirildi. 

Kaynak: Haber Bülteni