Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılı 2. dönem buzağı destekleme ödemelerinin başlatıldığını duyurdu. Yetiştiriciler için büyük önem taşıyan bu destek ödemeleri, belirlenen tarihlerde üreticilerin hesaplarına aktarılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen buzağı destekleme programı kapsamında, yetiştiricilerin mağduriyet yaşamamaları ve ödemelerini zamanında alabilmeleri için ödeme takvimi açıklandı. Ödemeler, TC kimlik numarası ve vergi kimlik numarası (VKN) son hanelerine göre yapılacak.

Buna göre, TC kimlik numarasının son hanesi 0, 2 ve 4 olan yetiştiriciler ile VKN’si 0, 1, 2, 3, 4, 5, 7 ve 9 ile biten yetiştiricilerin ödemeleri 27 Eylül 2024 tarihinde saat 18:00'den itibaren hesaplara yatırılacak. TC kimlik numarası son hanesi 6 ve 8 olanlar ile VKN’si 6 ve 8 ile bitenler ise 4 Ekim 2024 tarihinde saat 18:00’den sonra ödeme alacaklar.

Çankırı İl Tarım Müdürlüğü, buzağı desteklemeleriyle ilgili tüm detayları resmi web sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarından paylaştı. Yetiştiriciler, ödemelerini bu tarihlerde kontrol edebilirler.

Tarım sektöründeki desteklerin devam edeceği vurgulanırken, yetiştiricilere yapılan buzağı desteklemeleri ile hayvancılık sektörünün güçlenmesi hedefleniyor.

Kaynak: Berkay Tozlu