Bosna Hersek'in orta ve güney kesimlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar, sel felaketine neden oldu. Gece saatlerinde başlayan sağanak yağışlar, çok sayıda yerleşim yerinin ve yolun kapanmasına, evlerin elektrik kesintisi yaşamasına yol açtı. Bosna Hersek Federasyonu Entitesi Başbakanı Nermin Niksic, durumun son derece ciddi olduğunu ve birçok kişinin evlerinde mahsur kaldığını açıkladı. Niksic, "Maalesef can kayıpları da oldu. Kamuoyunu her konu hakkında bilgilendireceğiz," dedi.

Hersek Neretva Kantonu'na bağlı Jablanica kenti yetkilisi Darko Jukan, Jablanica'da 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic, sel felaketi nedeniyle yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı. Komsic, "Bosna Hersek kurumları, selin etkilerini en kısa sürede gidermek ve halka yardım sağlamak için her türlü önlemi alacaktır," ifadelerini kullandı.

Selden en çok etkilenen Jablanica ve Kiseljak şehirlerinde, kaybolanların aranması için kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Ancak, elektriklerin kesik olduğu ve cep telefonlarından sinyal alınamadığı belirtildi. Jablanica İtfaiyesi, yolların ve demiryollarının kapalı olduğunu ve şehrin tamamen erişilmez hale geldiğini açıkladı.

Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi

Hersek Neretva Kantonu yönetimi, kuzeydeki durumun kritik olduğunu, şiddetli yağışların nehirleri taşırması ve heyelanların yolları kapatması nedeniyle ulaşımın tamamen kesildiğini, telekomünikasyon altyapısının ise kısmen hizmet dışı kaldığını bildirdi. Halka, Konjic ve Jablanica’ya doğru seyahat etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, sabah saatlerinde Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerine, selden etkilenen bölgelerde sivillerin kurtarılması için harekete geçme talimatı verdi. Şiddetli yağmur ve fırtına, Bosna Hersek'in komşusu Hırvatistan'da da etkili oldu; bazı kasaba ve köylerde sel olayları kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı