Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Etkin Su Kullanımı ve Azalan Su Kaynaklarına Yönelik Çözüm Önerileri” panelinde, su kaynaklarının korunması ve tasarrufu konularında önemli bilgiler paylaşıldı. Panel, Eldivan Kaymakamlığı ve Eldivan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle Eldivan Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Panelde, Gıda ve Tarım MYO Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Derelli Tüfekçi ve Dr. Öğr. Üyesi Bekir Cengil konuşmacı olarak yer aldı. Uzmanlar, azalan su kaynaklarına karşı alınması gereken önlemler, etkin su kullanımı, su tasarrufu ve yeni su kaynaklarının geliştirilmesi üzerine katılımcılara kapsamlı bilgiler sundular.

Panele Eldivan Kaymakamı Salih Ensar Kahraman, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafçı, Çankırı İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nuri Ustaoğlu, Eldivan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Kavut ile birçok kurum müdürü, STK ve kooperatif temsilcileri, çiftçiler ve öğrenciler katıldı. Panel, soru-cevap bölümü ile sona erdi ve katılımcılar, su tasarrufuna yönelik öneriler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu.

HABER: Burak Kaya


Çakü’den Azalan Su Kaynaklarına Karşı Çözümler Masaya Yatırıldı23

Çankırı’da 03 Ekim'de Vefat Edenler Çankırı’da 03 Ekim'de Vefat Edenler

Çakü’den Azalan Su Kaynaklarına Karşı Çözümler Masaya Yatırıldı2

Çakü’den Azalan Su Kaynaklarına Karşı Çözümler Masaya Yatırıldı1

Kaynak: haber bülteni