Ilgaz, Türk Kızılay’ın “Birbirimize Candan Bağlıyız” kan bağışı kampanyasına ev sahipliği yaptı. Ülke genelinde azalan kan stoklarını tamamlamayı hedefleyen bu anlamlı kampanya, Ilgaz’da iki gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kan bağış tırında gerçekleştirildi. İlk günde 48, ikinci günde ise 12 ünite kan bağışı toplanarak toplamda 60 ünite kan elde edildi.

Kampanyaya Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz ve Belediye Başkanı Mehmed Öztürk de katılarak kan bağışında bulunarak desteklerini gösterdiler. Türk Kızılay Ilgaz Temsilciliği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen bu kampanya, toplumun dayanışma ruhunu pekiştirirken, her bir ünite kanın 3 hastaya hayat verebileceği vurgulandı.

Ayetullah Hamaney, Cuma Namazı Hutbesinde İsrail'e sert mesajlar verdi Ayetullah Hamaney, Cuma Namazı Hutbesinde İsrail'e sert mesajlar verdi

Bu tür kampanyaların önemi, sağlık hizmetleri için hayati bir kaynak oluşturması açısından büyük. Ilgazlı vatandaşlar, bu kampanyayla birlikte hem yardımlaşma duygusunu pekiştirdi hem de acil durumlarda ihtiyaç duyulan kan stoklarının artmasına katkıda bulundu.

HABER: Burak Kaya

Ilgaz'da Kan Bağışı Seferberliği 60 Ünite Kanla 180 Hastaya Can Olma Hedefi!-1

Ilgaz'da Kan Bağışı Seferberliği 60 Ünite Kanla 180 Hastaya Can Olma Hedefi!1

Kaynak: Haber Merkezi