Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Sağlık Turizm Federasyonu (ASATUF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında, sağlık turizmi ve alternatif tıp alanlarında işbirliğini geliştirme konuları ele alındı. ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, RTÜK ile federasyonları arasındaki işbirliğini güçlendirmek istediklerini belirtti.

Prof. Dr. Bay, Türkiye'ye tedavi için gelen hastalara VİP hizmetler sunduklarını ve tedavilerinin ardından bu hastaların Türkiye’nin doğal güzelliklerini, kültürel, tarihi ve turistik yerlerini görmelerini teşvik ettiklerini ifade etti. Bu çabaların ülke ekonomisine katkı sağlama amacı taşıdığını vurguladı. Prof. Dr. Bay, "Misafir olarak ülkemize gelen hastalarımızı kurumsal olarak bu işi yapan üyelerimize ve sağlık kuruluşlarımıza yönlendiriyoruz ve gerekli takibatları da yapıyoruz," dedi. Ayrıca, alternatif tıp alanındaki çalışmalarının önemini vurgulayarak, kendisine "bitkilerin profesörü" lakabının verildiğini belirtti. Bay, yaşlı turistlerin bakımı ve rehabilitasyonu için klinik konukevleri ve geriatrik tedavi merkezleri kurma planlarından da bahsetti.

ASATUF’un, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Sağlık Bakanlığı'nın destekleriyle, dünya devletlerinin büyükelçilikleriyle işbirliği yaparak sağlık turizmi alanında uluslararası iş forumları ve konferanslar düzenlemeyi planladığını açıklayan Prof. Dr. Bay, sağlık sektöründeki Türk şirketleriyle dünya devletlerine ziyaretler gerçekleştirip ikili anlaşmalar yapmayı da hedeflediklerini ifade etti. Bu doğrultuda, Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyelini artırmayı ve küresel bir marka haline gelmesini amaçladıklarını belirtti.

Uzmanlar çocukların kahvaltı yapmadan okula gitmelerine karşı uyarıyor Uzmanlar çocukların kahvaltı yapmadan okula gitmelerine karşı uyarıyor

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise ASATUF heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık sektörüne verdiği önemin ve desteğin altını çizdi. Şahin, "Sağlık turizmi ve alternatif tıp alanında Sayın Prof. Dr. Aysun Bay’ın çalışmalarını biliyoruz ve takdir ediyoruz. Bu nedenle, sağlık alanında ASATUF kuruluşu ile yakın iş birliği içerisinde bulunmaktan memnuniyet duyarız," ifadelerini kullandı.

Görüşme sonucunda, RTÜK ve ASATUF arasında kamu spotları hazırlama ve işbirliğini derinleştirme kararı alındı. Bu işbirliği, Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki tanıtımını güçlendirecek ve ülkeyi bu alanda küresel bir marka yapma yolunda önemli bir adım olacaktır. Prof. Dr. Aysun Bay, bu tür işbirliklerinin karşılıklı ziyaretlerle ve görüşmelerle daha da güçleneceğini belirterek, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve ekibini ASATUF Genel Merkezi’ne davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı