Çankırı’nın Kırkevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 112 acil sağlık ekibi, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Göğüs ağrısı şikayetiyle fenalaşan bir vatandaş için 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yardım çağrısı yapıldı. Çağrının ardından sağlık ekibi olay yerine yönlendirildi. Ancak hasta yakınları, sağlık ekibinin geç geldiğini iddia ederek sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu.

Olay sırasında ambulans şoförü Ö.S. elinden yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşlar duruma müdahale ederek, hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Saldırının ardından sağlık ekibi, fenalaşan vatandaşa gerekli müdahaleyi yaptı ve hastayı Çankırı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Olayın ardından sağlık ekipleri saldırganlardan şikayetçi oldu ve polis merkezine başvurdu.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yaparak, sağlık ekiplerine yapılan saldırıyı kınadı. Olayı gerçekleştiren şahıslar hakkında başlatılacak hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirten Sarıkaya, "Saat 15.25'de Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarda, Orhan Saka Spor Salonu önünde bir kişinin fenalaştığı ve göğüs ağrısı olduğu bilgisi edinilmiş. Olay yerine en yakın ve uygun olan 112 ambulans ekibi görevlendirilmiştir. Telsiz üzerinden ambulans ekibine saldırıldığının öğrenilmesi üzerine emniyet ekiplerine bilgi verilmiştir.

Hasta ambulansa alınıp anamnez ve fizik muayene yapılırken hasta yakınları ambulansın geç kaldığını iddia edip ambulans ekiplerine sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuş, ambulans sürücümüzün el yaralanması olduğu öğrenilmiştir. Fedakarca görevlerini ifa etmeye çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet veya hakaret içerikli tavır, davranış veya tutum karşısında sessiz kalmayacağımızı hatırlatır, olayın faili veya failleri hakkında her tür hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz" dedi.

Sarıkaya, telsiz üzerinden ambulans ekibine saldırı bilgisinin emniyet güçlerine iletildiğini ve sağlık ekiplerinin olay yerine zamanında ulaştığını vurguladı. Ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve hakaret içerikli tavırlara karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, bu tür olayların tekrarlanmaması adına hukuki sürecin sıkı bir şekilde takip edileceğini açıkladı.

Yaşanan bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Saldırı sonrası başlatılan incelemelerde, sağlık ekiplerinin ihbar adresine zamanında ulaştığı ortaya çıktı.

Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi

Kaynak: Berkay Tozlu