Çankırı, bilim ve teknoloji alanında gençlere ilham vermek için TÜBİTAK 4007 İlimde Bilim Şenliği-2’yi ağırlamaya hazırlanıyor. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin koordinesinde gerçekleştirilecek bu etkinlik, 19-21 Eylül 2024 tarihleri arasında üç gün boyunca Karatekin Parkı’nda düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, bilimsel çalışmalara ve yenilikçi teknolojilere dair önemli bilgiler edinecek. 35 atölye çalışması, yapay zeka ve robotik etkinlikler, iki planetaryum ve bilim tırı gibi aktivitelerle dolu bu şenlik, katılımcılara bilimsel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı sunacak. Ayrıca her biri kendi alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek 4 farklı söyleşi ile gençlere yenilikçi teknolojiler konusunda bilgi aktarılacak.

Bu bilim dolu organizasyonun amacı, gençlerin akademik becerilerini güçlendirmek ve bilim kültürünü toplumun geniş kesimlerine yaymak. TÜBİTAK 4007 İlimde Bilim Şenliği-2, öğrencilere bilim ve teknoloji dünyasına bir adım atma fırsatı verirken, halka da bilimsel bilgiyle dolu üç gün yaşatmayı hedefliyor.

Alpin Çorap Fabrikası’ndan Anlamlı Sinema Etkinliği Alpin Çorap Fabrikası’ndan Anlamlı Sinema Etkinliği

Tüm halkın katılımına açık olan bu şenlik, 19 Eylül'de saat 09.00’da Karatekin Parkı'nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

Kaynak: Berkay Tozlu