Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Ankara'nın Kızılcahamam ve Bolu'nun Gerede ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından, felaketin boyutları gün ağarınca net bir şekilde görüldü. Şahinler Köyü'nde başlayan yangın, hızla yayılarak Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü'ne sıçradı. Olay yerine yüzlerce itfaiye aracı, arasöz ve alev savaşçısı sevk edildi. Yangına, Orman Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterler de destek verdi.

36 saati aşkın süren yoğun mücadele sonrası yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekipleri, bölgede herhangi bir yeniden alevlenme ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

Demirler Köyü'nde yaşayan Mustafa Çelik, yaşananları "Büyük bir felaket yaşadık. Köyümüzde can ve mal kaybı yok ama yayla ve köyümüz ciddi şekilde zarar gördü. Yayladaki evimiz yandı. 85 yaşındayım, böyle büyük bir felaket görmedim. Bu olay bize bir ibret oldu. Milletimize geçmiş olsun" şeklinde değerlendirdi.

Bedir Çoşkun ise yangının çıkış nedenine dair, "SEDAŞ'tan gelen ekipler eski direkleri değiştiriyorlardı. Kaynaklardan biri tutuşmuş ve işçiler yangını söndüremeyince kaçmışlar. Kuzeyden esen rüzgar bu sefer tersine güneyden esti. AFAD ve itfaiye ekipleri hemen bölgeye geldi ama dağlara yaklaşamadılar. Köyü adeta hilal şeklinde çevreledi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı