Dünyada 60’tan fazla ülkede 40 yıldır uygulanan Allen Carr yöntemi, Denizli'de sigara tiryakilerine yönelik bir seminerle tanıtıldı. "Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu" adlı seminerde, katılımcılara sigarayı bırakmanın yolları anlatıldı. Eğitmen Ali Baki Gerçeker, yöntemin temel prensiplerini ve sağladığı avantajları paylaştı.

Gerçeker, "Bu yöntem 6 saniye bile sigaranın zararlarından bahsetmiyor; asıl odak noktası, neden sigara içmemeniz gerektiğidir. Biz paketi elden değil, beyinden atıyoruz" dedi. 

Allen Carr yöntemi, Türkiye’de 20 yıldır uygulanıyor ve hap, ilaç veya hipnoz gibi yöntemler kullanılmadan sadece 6 saat içinde katılımcıları sigara bağımlılığından kurtarıyor. Denizli'deki seminerde, belirli aralıklarla sigara içmelerine izin verilen katılımcılar, 6 saat sonunda sigara paketlerini bırakarak salondan ayrıldılar.

Gerçeker, yöntemin en önemli özelliğinin sigaranın zararlarından çok, insanların neden sigara içtiğine odaklanması olduğunu vurguladı. "Sigara içenlerin bilmediği bir gerçek var. Neden sigara içtiğinizin gerçek sebebini bilmeden, asla sigaradan kurtulamazsınız" diyen Gerçeker, Allen Carr yöntemi sayesinde katılımcıların sigara ile olan olumsuz bağlarını kopardıklarını ve bu sayede sağlıklı bir yaşama adım attıklarını ifade etti.

Gerçeker, "Biz sigarayı bıraktırmıyoruz, sigaradan kurtarıyoruz" diyerek, katılımcıların seminer sonrası nasıl daha huzurlu ve mutlu bir içmeyen olduklarını belirtti. Yöntemin başarısının, katılımcıların sigaraya bakış açısını değiştirmekte yattığını vurguladı. "Sigarayı içtiğiniz gözlerle değerlendirdiğiniz sürece asla kurtulamazsınız" diyerek, katılımcılara yeni bir perspektif sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

80 Yaşındaki Tevfik Akgündüz, Siirt Hastanesi'nde Şifa Buldu 80 Yaşındaki Tevfik Akgündüz, Siirt Hastanesi'nde Şifa Buldu

Denizli'de gerçekleşen bu seminer, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler için umut verici bir başlangıç oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı