Adana'nın Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı’nda 21 Ekim günü işlenen korkunç cinayette, anne Şenay Gerçek (45) ile kızları Gaye (25) ve Güldane Gerçek (21) silahla vurularak öldürüldü. Olay, Güldane Gerçek'in dini nikahlı eşi Muzaffer Erkuvan’ın mezarının ziyaret edilmesi sırasında meydana geldi. İddiaya göre, anne ve kızları mezarlığa geldikten kısa süre sonra, Şemsettin Erkuvan tarafından takip edildi. Erkuvan, anne ve kızlarını mezarlıkta tabancayla vurarak olay yerinden motosikletle kaçtı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için özel bir ekip kurarak çalışmalara başladı. İhbar üzerine hareket eden cinayet dedektifleri, şüphelinin Göztepe Mahallesi’ndeki sarp arazide saklandığını belirledi. Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği aramalarda, şüpheli Erkuvan bir kirpi yuvasına ait oyukta saklanırken yakalandı.

Yakalandıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Şemsettin Erkuvan, cinayetleri işlediğini itiraf ederek, “Vurduğum üç kadın oğlumun ölümünden sorumludur. O gün mezarlıkta onlara denk gelince öfkemi kontrol edemedim,” dedi. Oğlunun intihara sürüklendiğine inandığını belirten Erkuvan, olay sonrası saklanmak için ormanlık alana gittiğini ifade etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkuvan, mahkemeye çıkarılmadan önce basına yaptığı açıklamada, “Oğlumu astılar, öldürdüler,” şeklinde konuştu.

Türkiye’den 166 Ülkeye Makarna İhracatı: Dünya İkincisiyiz! Türkiye’den 166 Ülkeye Makarna İhracatı: Dünya İkincisiyiz!

Mahkemeye çıkarılan Şemsettin Erkuvan, üç kadını öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, Adana’da geniş yankı uyandırırken, polis yetkilileri bu tür olayların önlenmesi adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı