Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak gündeme geldi. Bu yazıda "Zehra Neşe Kavak kimdir?", "Zehra Neşe Kavak nereli?" ve "Zehra Neşe Kavak eşi kim?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Zehra Neşe Kavak kimdir?

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 24 Haziran 1965’te İstanbul’da doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1990-1991 yıllarında Londra’daki St. Thomas’s Hastanesi’nde uzmanlık eğitimi aldı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doçent unvanını kazandı ve 2000-2001 yıllarında King’s College Hastanesi’nde perinatoloji üzerine eğitim gördü.

Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Perinatoloji Ünitesini kurarak profesör unvanını aldı ve Başhekimlik görevine atandı. Bu görevde 2001-2005 yılları arasında bulundu ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Zehra Neşe Kavak Kimdir

Prof. Dr. Kavak, uluslararası hakemli dergilerde 70, ulusal hakemli dergilerde ise 83 makale yayımlamış ve bu makalelere toplamda 1444 atıf yapılmıştır. Ayrıca, 11 asistan ihtisas tezi yönetti ve 120 bildiri sundu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde perinatoloji konularında 112 kez konuşma yapma daveti aldı ve 23 uzmanlık sonrası eğitim sertifikasına sahiptir.

2004 yılında Dünya Bilim ve Sanat Akademisi’ne üye seçilen Prof. Dr. Kavak, 2009 yılında Mütevelli Heyeti Üyesi oldu. Dünya Perinatoloji Derneği Yönetim Kurulu’na seçilen ilk Türk doktor olarak tanınan Kavak, 2007 yılında International Academy of Perinatal Medicine’e üye oldu.

Araştırma alanı olarak 3D-4D ultrasonografinin gebelikte kullanımı ve invaziv girişimler üzerine çalışmalarıyla bilinir. Bu konularda 13 kitap bölüm yazarlığı ve 2 kitap yayınlamıştır. 2007 yılında New York Cornell Üniversitesi’nde misafir profesör olarak ders vermiştir.

15 Eylül 2017’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Kent Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak atanmıştır.

Zehra Neşe Kavak

Zehra Neşe Kavak nereli?

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 24 Haziran 1965 tarihinde İstanbul'da doğmuştur fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Zehra Neşe Kavak eşi kim?

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'ın eşi hakkında kamuoyuyla paylaşılmış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi