Işın Çelebi, ekonomi ve siyaset alanındaki deneyimleri ile Türkiye’nin önemli isimlerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Işın Çelebi kimdir?

1950 yılında Karaman’da doğan Işın Çelebi, eğitim hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji Bölümü’nde başladı. Burada aldığı lisans eğitimiyle sağlam bir temel oluşturan Çelebi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) metalurji alanında yüksek lisans yaptı. Eğitimine devam eden Çelebi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ekonomi alanında doktorasını aldı.

Işın Çelebi, 1975-1982 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) iktisadi planlama dairesinde uzmanlık ve imalat sanayi grup başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Bu süreçte ekonomi politikaları üzerine derin bir bilgi birikimi edindi. 1983 yılında özel sektöre geçiş yaparak, üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük pozisyonlarında yer aldı.

1987 yılında İzmir milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giren Işın Çelebi, 18, 19, 20 ve 21. Dönemlerde ANAP (Anavatan Partisi) İzmir milletvekilliği yaptı. Ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak beş yıl boyunca Türkiye’nin ekonomik politikalarına yön veren önemli görevlerde bulundu. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu ile Anayasa Komisyonu üyeliği yaptı.

Işın Çelebi, Adnan Polat’ın başkanlığı döneminde Galatasaray Spor Kulübü’nün 2. başkanlığını üstlendi. 7 Nisan 2021 tarihinde Galatasaray başkanlığına aday olsa da, 5 Haziran’da adaylıktan çekildi.

Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Işın Çelebi, Çelebi Stratejik Danışmanlık Anonim Şirketi’ni kurarak birçok kuruma danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Şirket yapılandırması ve borç yapılandırılması gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. 1993 yılından beri Yeminli Mali Müşavir (YMM) belgesine sahip olan Çelebi, 2013 yılından bu yana Bağımsız Denetçi belgesine de sahiptir.

İyi derecede İngilizce bilen Işın Çelebi, evli ve üç çocuk babasıdır. Halen CPATURK Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'de yönetici ortak olarak görev yapmaktadır.

Işın Çelebi Kimdir

Işın Çelebi nereli?

Işın Çelebi, 1950 yılında Karaman'da doğmuştur. Bu sebeple aslen Karamanlı olduğu düşünülmektedir.

Işın Çelebi kaç yaşında?

Işın Çelebi, 1950 doğumlu olduğuna göre, 2024 itibarıyla 74 yaşındadır.

Işın Çelebi ne iş yapıyor?

Işın Çelebi, ekonomi alanında uzmanlaşmış bir siyasetçi ve iş insanıdır. Halen CPATURK Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'de yönetici ortak olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Çelebi Stratejik Danışmanlık Anonim Şirketi'ni kurarak şirket yapılandırması ve borç yapılandırılması gibi konularda danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Önceki dönemlerde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilliği yapmış ve ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevinde bulunmuştur.

Işın Çelebi evli mi?

Işın Çelebi evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi