Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun çeşitli maddelerine göre 3.029 sürücüye toplam 6.404.608 TL tutarında idari işlem uyguladı. Ayrıca, denetimler sonucunda kurallara uymayan 165 araç trafikten men edildi.

Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti

24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla Çankırı genelinde 15 göl/gölet, 32 ormanlık ve piknik alanı denetlendi. Bu kapsamda, Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet suçundan 3 şahıs hakkında 9.873 TL idari işlem yapıldı.

Karatekin Üniversitesi 2024/2025 yılı eğitim ve öğretim dönemi kayıt işlemleri için Çankırı'ya gelen yaklaşık 1.100 öğrenci ve ailelerine yönelik de bilgilendirme yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Uluyazı Kampüsü'nde kurulan stantta, şehrin tanıtımı ve terör örgütlerinin öğrenciler üzerinde yürütebilecekleri olası faaliyetler hakkında bilgilendirme sağlandı.

Bu kapsamlı denetim ve bilgilendirme çalışmaları, Çankırı'da güvenliği artırmayı ve vatandaşları korumayı hedefliyor. Hem trafik güvenliği hem de çevre koruma alanında alınan bu tedbirler, kamu düzeninin korunmasına önemli katkılar sağladı.

Kaynak: Haber Bülteni