Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, diz sorunlarının her yaşta ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Özellikle 50 yaş üzerindeki bireylerde menisküs hasarının yaygın olduğunu belirten Prof. Dr. Başaran, yaşla birlikte diz problemlerinin de arttığını ifade etti.

Dizlerin tüm vücudun yükünü taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Başaran, diz sorunlarının yaşam tarzı, genetik faktörler ve yaralanmalara bağlı olarak her yaşta başlayabileceğini söyledi. İleri yaş, kadın cinsiyeti, aşırı kilo ve yüksek fiziksel aktivite gerektiren işler, diz sorunlarını tetikleyebiliyor. Kireçlenme, 60 yaş üstü bireylerde sıkça rastlanan bir eklem bozukluğu olarak öne çıkarken, ön çapraz bağ ve menisküs yaralanmaları sporcular arasında yaygın.

Çankırı Tuz Mağarası’nda KOAH Hastalarına Özel "Daha Güçlü Bir Nefes" Projesi Çankırı Tuz Mağarası’nda KOAH Hastalarına Özel "Daha Güçlü Bir Nefes" Projesi

Prof. Dr. Başaran, diz ağrıları durumunda uzman yardımı almanın önemine vurgu yaparak, diz protezi ameliyatlarından korkulmaması gerektiğini belirtti. Teknolojik gelişmelerle birlikte diz protezi ameliyatlarının sonuçlarının iyileştiğini, robotik sistemlerin cerrahi süreçleri daha hassas ve etkili hale getirdiğini ifade etti. Bu yenilikler, ameliyat sonrası iyileşme sürecini kısaltmakta ve hastaların yaşam kalitesini artırmaktadır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı