BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orhan Yücel, elektronik sigara kullanımının gençler ve toplum sağlığı için ciddi riskler oluşturduğunu vurguluyor. Yücel’in açıklamalarına göre, e-sigaralar özellikle gençler arasında hızla yayılmakta ve bu durum sağlık açısından büyük tehdit oluşturmaktadır.

Elektronik sigaraların, içerdikleri yüksek nikotin oranları ve çeşitli kimyasallar sebebiyle kullanıcıları daha fazla bağımlı hale getirebileceğini belirten Yücel, bu ürünlerin içeriğinin kontrolsüz olması nedeniyle normal sigaralardan daha tehlikeli olabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle tatlandırıcılar ve aromalar içermesi, gençleri bu ürünlere çeken etkenler arasında yer alıyor ve bağımlılığı artırarak ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.

E-sigaranın pasif içiciler için de büyük bir risk oluşturduğunu vurgulayan Yücel, elektronik sigaranın kokusuz olması nedeniyle maruziyetin fark edilmemesinin, pasif içicileri de toksik maddelere maruz bıraktığını ve bu durumun sağlık risklerini artırdığını belirtiyor. Ayrıca, Amerika'da yapılan araştırmaların, e-sigara kullananlarda kısa sürede akciğerlerde Kovid-19'a benzer lezyonlar oluşabileceğini gösterdiğini aktarıyor ve bu durumun gençler arasında hızla yayılan bir sağlık tehdidi olduğunu vurguluyor.

Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi

Doç. Dr. Orhan Yücel, elektronik sigara kullanımının sadece bireyler için değil, toplum genelinde de ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, sağlık uzmanlarının toplumu bu konuda bilinçlendirmesi ve gençleri bu zararlı alışkanlıktan koruması gerektiğini ifade ediyor. Son olarak, e-sigaraların sigarayı bırakmak için bir çözüm olmadığını, aksine sağlık sorunlarını artırabileceğini vurguluyor ve bu konuda toplumun sağlıklı yaşam tercihleri yapması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı