Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Tören, öğrencilerin geçişiyle başladı ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Mezun öğrenciler adına konuşmayı yapan lisans birincisi Gülnur Yıldız, duygularını paylaşarak mezuniyetin önemini vurguladı. Yıldız, beş yıl süren eğitim hayatlarını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti ve öğrenimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu belirtti.

Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Kaplancıklı ise konuşmasında mezun öğrencilere hitaben, Şeyh Edebali'nin ilham veren sözleri doğrultusunda yetişmiş bireyler olarak ülkenin geleceğine katkıda bulunmalarını diledi. Ayrıca öğrencilerin eğitim sürecindeki destekçileri olan ailelerine teşekkür etti.

Mezunlar2546

Tören, halk oyunları gösterisi, dereceye giren öğrencilere belge takdimi ve mezun kütüğüne isim çakılmasıyla devam etti. Mezuniyet coşkusunun doruk noktasını öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla yaşandı. Törene Bilecik Vali Vekili Akgün Corav, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, askeri erkan ve diğer yerel yönetim temsilcileri ile birlikte akademik ve idari personel ile çok sayıda aile katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı