AK Parti eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, üniversitelerdeki akademik kadro alımlarında liyakat eksikliği ve eğitim sistemindeki çarpıklıklara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Külünk, sosyal medyada yaptığı paylaşımda hem akademik dünyadaki torpil iddialarına hem de ezberci eğitim anlayışına tepki gösterdi.

“Üniversitelerde hesapsız kitapsız bölümler açılıyor. Sonra yüz binlerce mezun, devletten kadro bekliyor. Bu çocukların hayallerini yıkmaya kimin ne hakkı var?” diyerek sitem eden Külünk, akademide liyakatten uzaklaşılmasının ülkeye bilim kazandırmayacağını belirtti. “Kendi aralarında dön baba dönelim… Bundan Harvard çıkar mı? Georgetown çıkar mı?” sözleriyle eğitim sisteminin verimsizliğine dikkat çekti.

İlkokul Öğrencilerine Hayati Eğitim: ‘Dur, Bak, Dinle, Geç!’ İlkokul Öğrencilerine Hayati Eğitim: ‘Dur, Bak, Dinle, Geç!’

Külünk’ün eleştirileri yalnızca akademik kadrolaşmayla sınırlı kalmadı. Eğitim sistemine de sert bir şekilde yüklenen Külünk, “Liselerde bu ezbercilik nedir ya? Kaldıralım bunu. Herkes kendi yeteneğini keşfetsin. Aynı sorularla herkesi eşitliyoruz. Niye?” diyerek mevcut sınav sistemini de masaya yatırdı.

Gümüşhane’de Uluslararası İlişkiler bölümüne ne gerek olduğunu sorgulayan Külünk, Anadolu’daki her kente plansızca açılan hukuk fakültelerini de eleştirdi. “Yüz binlerce mezun kamu kurumlarının kapısında bekliyor. Yazık değil mi bu gençlere?” ifadeleriyle gençlerin çaresizliğine vurgu yaptı.

Çözüm önerisi de getiren Külünk, “Liyakat, ehliyet, hak ve adalet olmadan bu ülke eğitimde ilerleyemez. Eğitim devrimi şart!” sözleriyle eğitim sisteminde köklü bir reform çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi