Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), genç girişimcileri uluslararası yatırım trendleriyle buluşturmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin önde gelen yatırım bankacılarından Nafiz Kerim Kotan’ın konuşmacı olduğu "M&A’de Yabancı Yatırımcıların Beklentileri: Gerçekler, Yanılgılar ve Fırsatlar" başlıklı seminerde, küresel ekonomik dinamikler ve Türkiye’nin yatırımcı gözündeki yeri masaya yatırıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı, birleşme ve devralma (M&A) süreçlerinin yalnızca finansal birer işlem değil, aynı zamanda kültürel ve stratejik bir dönüşüm anlamına geldiğini vurguladı. Özhelvacı, "Yatırımcılar sadece kârlılık değil, kurumsal yapı, liderlik ve vizyoner stratejilere de büyük önem veriyor. Doğru konumlanmayan şirketler, büyük fırsatları kaçırabilir" dedi.

Türkiye'nin yatırım cazibesi üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Nafiz Kerim Kotan ise, “Yabancılar Türkiye’deki şirketleri radarına almaya başladı. Trump’ın vergileri sonrası, Çin yerine Türkiye'yi üretim ve ihracat üssü olarak gören firmalar var” açıklamasında bulundu. Türkiye'de yaşanan ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen yatırımcıların uzun vadeli düşündüğünü söyleyen Kotan, "Son 10 yılda yaşanmayan kriz kalmadı ama yabancı yatırımcı 20 yıl ileriye bakar. Bu sürecin geçici olduğuna inanıyorlar" dedi.

Kotan ayrıca, Türkiye'nin makro ekonomik iyileşme sürecine girdiğini ancak hâlâ yatırımcı nezdinde algının tam olarak değişmediğini belirtti. “Yatırımcılar artık sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik arıyor. Politik istikrar ve rezerv yönetiminde daha net adımlar görmeyi bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

Çankırılı İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş dev bir yatırıma daha imza attı Çankırılı İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş dev bir yatırıma daha imza attı

Seminer, genç iş dünyasına uluslararası yatırım trendlerini daha iyi anlama ve stratejik adımlar atma konusunda rehberlik ederken, EGİAD’ın küresel vizyona sahip yeni nesil iş insanları yetiştirme misyonuna da katkı sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı