Çankırı Belediyesi'nin 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Yöresel Yemek Yarışması" için başvuru süreci başladı. Yarışma, 17-18 Ağustos tarihlerinde Çankırı Yer Altı Tuz Şehri'nde gerçekleştirilecek. Yarışmacılar, üç ayrı kategoride hünerlerini sergileyecek: yöresel yemekler, yöresel tatlılar ve hamur işleri.

Yemek kategorisinde yarışmacılar, Çankırı’nın tescilli ürünü "Çankırı Tutmaç Çorbası"nı hazırlayacak. Tatlı kategorisinde "Çankırı Höşmerim" ve hamur işleri kategorisinde ise "İri Hamur" ile yarışılacak. Başvuruların yoğun olması durumunda, Çankırı Belediyesi ve Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından oluşturulan komisyon üyeleri tarafından yapılacak kura çekimi sonucunda her kategori için 7 asil ve 2 yedek yarışmacı belirlenecek.

Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor

Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru formunu Çankırı Belediyesi'nin resmi internet sitesinde "Çankırı" bölümünün altında yer alan Uluslararası Çankırı Tuz Festivali başlığı altında bulabilirler. Başvurular, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Belediye 2. katta bulunan TUZFEST irtibat bürosuna teslim edilmelidir. Eksik doldurulan başvuru formları kabul edilmeyecektir.

Başkan Esen'den Çağrı: "Bu Yemeği En İyi Ben Yaparım." Diyenle gelsin

3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali için hazırlıkları yerinde inceleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de Yöresel Yemek Yarışması’nda son iki yıldır kıyasıya bir rekabete tanık olduklarını vurgulayarak “Bu sene de her şeyin yolunda gitmesi için hazırlıklarımızı titizlikle yürütüyoruz. Yöresel yemek alanında Belediye olarak çok önemli adımlar attık. Bunun da nimetlerini topluyoruz. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimize şehrimizin her bir değerini göstermeye çalışıyoruz. Halkımızın da bu yarışmamıza ilgisi büyük. Buradan tekrar çağrıda bulunalım. ‘Bu yemeği en iyi ben yaparım.’ diyen herkesi yerin 150 m altındaki Yer Altı Tuz Şehrimizde yarışmaya davet ediyorum.” dedi.

Kaynak: Çankırı Belediyesi

Kaynak: Çankırı Belediyesi